«Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο», η ευρεία κυβερνητική καμπάνια με όχημα τον αθλητισμό για την ευαισθητοποίηση όλης της ελληνικής κοινωνίας

Άμεση υλοποίηση μίας ακόμα εκ των 13 κυβερνητικών πρωτοβουλιών, που εξήγγειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας, κακοποίησης και αντιμετώπισης φαινομένων διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας

Ευρεία κυβερνητική καμπάνια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, με αιχμή του δόρατος τα ισχυρά μηνύματα που μπορεί να εκπέμψει η αθλητική οικογένεια και στόχο την πρόληψη κάθε μορφής συμπεριφοράς που είναι αντίθετη με το αθλητικό πνεύμα, αλλά και με τα ιδεώδη και τα ατομικά δικαιώματα μιας σύγχρονης κοινωνίας των πολιτών, προωθεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Πρόκειται για την άμεση υλοποίηση μίας εκ των 13 πρωτοβουλιών, που εξήγγειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής βίας, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας τόσο στον αθλητισμό μας όσο και στο κοινωνικό σύνολο.
Η κυβερνητική καμπάνια «Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο» αποσκοπεί στο να δυναμώσει η φωνή της καθεμιάς και του καθενός στην Ελλάδα απέναντι στη βία, τη διαφθορά, τον αποκλεισμό και τις διακρίσεις, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς στίβους, σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα. Να επανέλθουν οι αξίες στο προσκήνιο, μέσω της δύναμης και της μεγάλης επιρροής του αθλητισμού σε κάθε κοινωνικό στρώμα.
Με αφορμή τον αθλητισμό, μέσω της καμπάνιας, διατρανώνονται μηνύματα ενάντια σε κάθε είδους διάκριση, προσβολή της προσωπικότητας, κακοποίηση, κατάχρηση εξουσίας, ρατσισμού και παρακινούνται όλοι να πάψουν να τα ανέχονται, να μην σιωπούν, να μιλούν δυνατά και να επιδιώκουν την εξαφάνισή τους:
* Να κυνηγάς τις διακρίσεις, αλλά ποτέ να μην κάνεις διακρίσεις.
* Να ξεπερνάς τα όρια σου, αλλά κανείς να μην έχει το δικαίωμα να ξεπερνά τα δικά σου όρια.
* Να φοράς με περηφάνια το χρώμα της ομάδας σου και να μη σε νοιάζει το χρώμα του διπλανού σου.
* Να μετράς νίκες, να μετράς ήττες, αλλά να μη μετράς πληγές.
* Τώρα πιο πολύ από ποτέ, πρέπει να θυμηθούμε τι πραγματικά έχει αξία.
Για τους σκοπούς της Καμπάνιας «Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο» δημιουργήθηκε η πλατφόρμα https://proskinio.gga.gov.gr/ με τις έως τώρα δράσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού και τις θεσμικές πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται γι’ αυτά τα ζητήματα.

Επιπλέον δημιουργήθηκε video με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας, όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Πύρρος Δήμας, η Εύα Χριστοδούλου, η Εβίνα Μάλτση, ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η Κέλλυ Λουφάκη, αλλά και τη συμμετοχή της επόμενης γενιάς του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Εκείνης που κυνηγά τις μελλοντικές διακρίσεις, μέσω της εμφάνισης του 17χρονου αθλητή χάντμπολ, Γιάννη Στεφανίτση.
Για να ενημερώνεστε καθημερινά γύρω από την καμπάνια «Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο», που υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Stoiximan, επισκεφθείτε τα social media στις εξής διευθύνσεις:
https://www.facebook.com/athlitismosstoproskinio
https://www.instagram.com/athlitismosstoproskinio/
https://www.youtube.com/channel/UC1HI8rIwCR2kDfB1wq2yxrA

Δείτε το video εδώ:

Ο Αθλητισμός Στο Προσκήνιο
H βία, η κακοποίηση και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και τη ζωή μας. Ώρα να τα αποβάλλουμε. Ώρα να βάλουμε τον αθλητισμό στο προσκήνιο.

Αλλαξαμε πολλα

Τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα για τα ζητήματα της κακοποίησης

  • Επεξεργαζόμαστε ένα κοινό πλαίσιο αρχών σε ζητήματα κακοποίησης και παρενόχλησης στον αθλητισμό στο Συμβούλιο της Ευρώπης
  • Αναλαμβάνουμε δράσεις στο πλαίσιο του “Start to talk”
  • Υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού»
  • Υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού
  • Στηρίζουμε το πρόγραμμα HALT και αναπτύσσουμε συνεργασίες με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα παρενόχλησης και κακοποίησης στον αθλητισμό
  • Αναπτύσσουμε το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» με αποστολή την προώθηση του Αθλητικού Ιδεώδους και του Αθλητικού Ήθους

Η Αθλητική Μεταρρύθμιση

  • Θεσπίζουμε όρια στις θητείες των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών
  • Κατοχυρώνουμε θεσμικά τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τους αθλητές και τους προπονητές
  • Αντιμετωπίζουμε τους χειραγωγημένους αγώνες
  • Αντιμετωπίζουμε το ντόπιγκ
  • Εφαρμόζουμε τη διαφάνεια οριζόντια στον αθλητισμό
  • Παίρνουμε μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας
  • Αξιοποιούμε και αναβαθμίζουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις
  • Δημιουργούμε πλατφόρμα καταγραφής αθλητικών εγκαταστάσεων («Πέλοπας»)

Τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα σε θεσμικό επίπεδο

  1. Στο Συμβούλιο της Ευρώπης: στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας (2ο εξάμηνο του 2020), συζητήσαμε και επεξεργαστήκαμε ένα κοινό πλαίσιο αρχών και θέσεων, το οποίο αποτελεί έναν κοινό οδηγό πολιτικών αποδεκτό στις χώρες του Συμβουλίου (47 χώρες).
    Εγκρίθηκαν ομόφωνα δύο Ψηφίσματα:
    1. Την Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Χάρτας Αθλητισμού
    2. Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Αθλητισμό.
  1. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Start To Talk» (Σπάσε τη Σιωπή), λαμβάνουμε εξειδικευμένα μέτρα για τη διασφάλιση, εντοπισμό, καταπολέμηση και εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης στα παιδιά με:
    α) Δράσεις Ευαισθητοποίησης
    β) Δράσεις Διάδοσης.
  2. Έχουμε ήδη υλοποιήσει ένα σημαντικό μέρος της αθλητικής μεταρρύθμισης:
    Θέσπιση ορίων στις θητείες και στις ηλικίες των μελών των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών (Νοέμβριος 2019),
    Θεσμική κατοχύρωση ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, αθλητών και προπονητών,
    Εκπροσώπηση των αθλητών στις Διοικήσεις των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου,
    – Δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Σωματείων,
    – Σύσταση της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων,
    – Δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ),
    – Καθολική εφαρμογή της διαφάνειας στον αθλητισμό (Μητρώα, ΧΙΛΩΝ, διαχειριστικοί έλεγχοι, κλπ),
    – Απευθείας οικονομική ενίσχυση 13 εκατομμυρίων ευρώ στα ερασιτεχνικά σωματεία του Μητρώου της ΓΓΑ,
    Μέτρα αντιμετώπισης της βίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
    Αξιοποίηση και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων.Ήδη βρίσκεται στη Διαβούλευση το σχέδιο νόμου μας, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις και για:
    – Την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (νομική μορφή, αρμοδιότητες, λειτουργία, κλπ)
    Διατάξεις εναρμόνισης με την ολιστική μελέτη των FIFAUEFA (εκλογές ΕΠΟ, Λέσχες Φιλάθλων, οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων, κλπ).
    – Την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου
    – Διατάξεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητών
    – Ρυθμίσεις για τον ΕΟΚΑΝ και την πλατφόρμα καταγραφής αθλητικών εγκαταστάσεων «ΠΕΛΟΠΑΣ»
    – Τροποποιήσεις αναφορικά με την ειδική αθλητική αναγνώριση
    Απελευθέρωση των μετεγγραφών των αθλητών με τη συμπλήρωση των 18 ετών
    Ασφάλιση των ερασιτεχνών αθλητών σε συγκεκριμένες κατηγορίες.Επίσης, είναι έτοιμο και το επόμενο σχέδιο νόμου, το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για:
    – Εθελοντισμό
    – e-sports
    – πνευματικό, ψυχαγωγικό, εναλλακτικό, εργασιακό και μαζικό αθλητισμό
    – Ρομποτική και αθλητισμός
  3. Υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για θέματα που αφορούν φαινόμενα βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και εκφοβισμού μεταξύ παιδιών, αλλά και από ενήλικα άτομα. Μάλιστα, έχουμε ήδη υλοποιήσει από κοινού δράσεις αιμοδοσίας όλη την προηγούμενη περίοδο.
  4. Υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) για θέματα εκφοβισμού (μπούλινγκ). Γιατί και ο εκφοβισμός αποτελεί παράμετρο κακοποίησης και συνεργαζόμαστε στενά με τη δράση «Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό».
  5. Υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Ερυθρό Σταυρό για θέματα υγειονομικής κάλυψης των αθλητικών γεγονότων της ΓΓΑ, την παροχή υγειονομικής υποστήριξης σε Αθλητικά Κέντρα.
  6. Στηρίζουμε το πρόγραμμα HALT και αναπτύσσουμε συνεργασίες με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα παρενόχλησης και κακοποίησης στον αθλητισμό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Αθλητισμός.
  7. Αναπτύξαμε το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με τη συμμετοχή των Ολυμπιονικών μας, των Πρωταθλητών μας και των φορέων της αθλητικής οικογένειας, για την προώθηση του Αθλητικού Ιδεώδους και του Αθλητικού Ήθους ως προτύπου της καθημερινής ζωής. Διενεργούμε συγκεκριμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στις αξίες που πρέπει να προάγει και να υπηρετεί ο αθλητισμός και, μεταξύ άλλων, ευαισθητοποιούμε τα παιδιά σε ζητήματα αθλητισμού και υγιούς και ασφαλούς τρόπου ζωής.
  8. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες αναπτύξαμε την πρωτοβουλία «Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση», όπου συζητάμε δημόσια για τα ζητήματα αυτά με τους αθλητές και εκπροσώπους των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Σε αυτό το διάλογο συμμετέχει σύσσωμη η αθλητική οικογένεια. Μόλις την Παρασκευή (12/02), ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος ανοικτών συζητήσεων:
    – περιλάμβανε έξι (6) ανοικτές συνεδριάσεις, συνολικής διάρκειας 26 ωρών,
    – συμμετείχαν περισσότεροι από 5000 εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ,
    – συμμετείχαν περισσότεροι από 800 κορυφαίοι αθλητές, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές,
    – παραλάβαμε, μέχρι τώρα, περισσότερα από 1.900 υπομνήματα με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις,
    – έγιναν εκατοντάδες παρεμβάσεις.

Αλλάζουμε ακόμα περισσότερα

  1. Κέντρο Υποστήριξης Αθλητισμού (Help Desk): Δημιουργία υπηρεσίας στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία θα υποδέχεται αιτήματα και ερωτήματα αθλητών, αθλητικών φορέων και γενικότερα του κοινού, θα τα προωθεί αρμοδίως στις υπηρεσίες και, εν συνεχεία, θα απαντά για την επίλυση διαδικαστικών, λειτουργικών, θεσμικών, νομικών, υπηρεσιακών και λοιπών ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Γ.Γ.Α. και των εποπτευόμενων φορέων της.
  2. Αθλητικός Συνήγορος: Θεσμός διαμεσολάβησης μεταξύ της αθλητικής οικογένειας (αθλητές, γονείς ανήλικων αθλητών, προπονητές, διαιτητές, παράγοντες, αθλητικοί φορείς, κλπ) και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για τον έγκαιρο εντοπισμό και την δίκαιη και αποτελεσματική διαχείριση καταγγελιών, που αφορούν σε απρεπή συμπεριφορά, κατάχρηση εξουσίας και φαινόμενα κακοδιοίκησης στο αθλητικό οικοδόμημα.
  3. Συμβουλευτική Γραμμή Υποστήριξης: Βρίσκεται ήδη σε επεξεργασία Κοινή Υπουργική Απόφαση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων δομών με σκοπό την υποστήριξη των αθλητών που υφίστανται οποιουδήποτε είδους κακοποίηση. Υπάρχει ολοκληρωμένο Δίκτυο δομών στη  Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση της βίας και την ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη όσων έχουν υποστεί περιστατικά βίας. 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 είναι πάντα σε λειτουργία και έτοιμη να υποστηρίξει άτομα – θύματα βίας που θέλουν να σπάσουν τον κύκλο βίας.
  4. Κώδικες Ακεραιότητας:
    α) Κώδικας Δεοντολογίας: Δημιουργία και πιστή τήρηση από τις αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις των δεοντολογικών αρχών και διεθνών προτύπων για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητών και των λοιπών φορέων του αθλητισμού και ανάρτησή τους στις ιστοσελίδες των Ομοσπονδιών, εναρμονισμένος με τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΔΟΕ με βάση τις αξίες και τις αρχές που κατοχυρώνονται στον Ολυμπιακό Χάρτη και τον Κώδικα της αντίστοιχης Διεθνούς Ομοσπονδίας.
    β) Πειθαρχικός Κώδικας: Επικαιροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα, και τήρηση στην κατεύθυνση των αρχών της ΔΟΕ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας του αθλήματός τους, με στόχο να τεθούν σαφή όρια στο ρόλο και τις αρμοδιότητες όλων των εμπλεκομένων φορέων στον αθλητισμό.
    Υποχρεωτική δημιουργία και επικαιροποίηση των Κωδίκων αυτών έως το τέλος Αυγούστου 2021 και πιστή εφαρμογή αυτών. Λειτουργία μηχανισμών ελέγχου για την απρόσκοπτη εφαρμογή τους.
  5. Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών: Ενεργοποιούμε έναν σημαντικό πυλώνα στον τομέα της αθλητικής έρευνας και ιατρικής της άσκησης, ο οποίος για χρόνια ήταν ανενεργός. Με τη μετεγκατάσταση των γραφείων του σε νέους χώρους στο Ο.Α.Κ.Α. και την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τον εξοπλισμό του με καινοτόμα ιατρικά μηχανήματα, το ΕΚΑΕ ξεκινά άμεσα να επιτελεί το αθλητικό και κοινωνικό έργο του: την προώθηση της έρευνας και την ανάπτυξη των επιστημών του αθλητισμού, την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων τους, τη συλλογή, την τεκμηρίωση και τη διάδοση πληροφοριών επιστημονικού και τεχνολογικού ενδιαφέροντος για αθλητικά θέματα, την αθλητική ψυχολογία, αλλά και την ανάπτυξη συνεργειών με πανεπιστημιακά ιδρύματα και με τις αθλητικές Ομοσπονδίες.
  6. Αθλητική Ψυχολογία: Υποχρεωτική απασχόληση ψυχολόγου σε όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες για την παροχή υποστήριξης και ενθάρρυνσης στους αθλητές, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών και την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
  7. Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών: Υπό την εποπτεία του «Ζήσε Αθλητικά», και σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, δημιουργούμε το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών. Θα προσφέρει σεμινάρια επιμόρφωσης με στόχο τη δημιουργία ενός διαρκούς επιμορφωτικού θεσμού για τα στελέχη του αθλητισμού, ώστε όσοι ασχολούνται διοικητικά με τον αθλητισμό να έχουν κατάλληλη κατάρτιση, γνώσεις στρατηγικού σχεδιασμού και αθλητικού management, οικονομικής διαχείρισης, τεχνικών προσέλκυσης εσόδων και χορηγιών, διοικητική σκέψη, κλπ.
  8. Μητρώο Αθλητικών Σωματείων: Συνεχής επικαιροποίηση των νομίμων ερασιτεχνικών σωματείων, που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
  9. Μητρώο Προπονητών: Έχει ήδη θεσπιστεί στο ν. 4726/2020 και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθεί και να τεθεί σε λειτουργία το αμέσως επόμενο διάστημα.
  10. Κλιμάκιο Ελέγχου Αθλητικών Φορέων: Σύσταση ελεγκτικού μηχανισμού για τη διενέργεια ελέγχων για την ορθότητα των καταχωρημένων στοιχείων των αθλητικών σωματείων στο Μητρώο, αναφορικά με τη δραστηριότητα και τη σωστή λειτουργία τους στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης.
  11. ΧΙΛΩΝ-Μετράμε, Αξιολογούμε, Βελτιώνουμε: Επικαιροποίηση του συστήματος αξιολόγησης ΧΙΛΩΝ με την αύξηση του συντελεστή βαρύτητας σε θέματα καλής διακυβέρνησης Για πρώτη φορά εφαρμόζουμε ένα σύστημα που εξασφαλίζει αξιοκρατία και διαφάνεια στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών, βασισμένο στην αποτύπωση μετρήσιμων δεδομένων για τις πλήρεις δραστηριότητές τους. Προχωράμε στην.
  12. Ψηφιακή Βίβλος 2020-2025: Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του αθλητισμού και της συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΚτΠ δημιουργούμε:
    Μητρώο Αθλητικών Φορέων (Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Αθλητικά 240 Σωματεία)
    Μητρώο Διακριθέντων Αθλητών
    Μητρώο Προπονητών και Εκπαιδευτών
    Μητρώο Αθλητικών Υποδομών της χώρας
    Μητρώο Εποπτευόμενων Φορέων, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται το Μητρώο Οργανικών Θέσεων του υπηρετούντος προσωπικού
    Μητρώο Οικονομικών Δεσμεύσεων των Εποπτευομένων Φορέων (Ομοσπονδίες, Εθνικά Αθλητικά Κέντρα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ)
    Μητρώο Κανονισμών Αθλημάτων- Αγωνισμάτων των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών
    Μητρώο Διαμεσολαβητών Αθλητικών Συμβάσεων
    Μητρώο Λεσχών Φιλάθλων
    Πλατφόρμα Διαχείρισης των Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους»
    Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Σύμβαση Macolin)
  13. Σποτάκια – βιντεομηνύματα: καμπάνια μέσω των social media για την προώθηση μηνυμάτων πρόληψης της βίας και αντιμετώπισης της διαφθοράς και της κακοποίησης στον αθλητισμό με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στα ζητήματα αυτά.

Ο Αθλητισμός Στο Προσκήνιο

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ