11 θέσεις ανέβηκε η Ελλάδα στην κατάταξη του Bloomberg με τις καλύτερες χώρες στον κόσμο να ζεις κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού στην μηνιαία ενημέρωση που έγινε στις 25 Φεβρουαρίου 2021.

Η Ελλάδα με την τελευταία ενημέρωση βρίσκεται στην 5η καλύτερη θέση της Ευρώπης και συνολικά στην 20η καλύτερη θέση μεταξύ των 53 χωρών του κόσμου στην κατάταξη.

Η Ελλάδα ήταν στην 31η θέση μεταξύ 53 χωρών του κόσμου στην προηγούμενη ενημέρωση στις 25 Ιανουαρίου 2021.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση και είναι σε χειρότερη θέση μόνο από 4 χώρες της Ευρώπη: Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία και Γαλλία.

Ένας χρόνος κορονοϊός στην Ελλάδα (διαβάστε τι έγινε τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα)

Το Bloomberg γράφει για την Ελλάδα στην παράγραφο με τις αξιοσημείωτες μετακινήσεις προς τα επάνω στην κατάταξη:
“Η Ελλάδα ανεβαίνει 11 θέσεις με το ποσοστό θνησιμότητας να πέφτει κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 2,3% από τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, οι νέες μολύνσεις συνεχίζουν να αυξάνονται.”

Στην κατάταξη του Bloomberg υπάρχουν 20 Ευρωπαϊκές χώρες (από σύνολο 50 χωρών) και η Ελλάδα βρίσκετε σε υψηλότερη θέση από τις 15 από τις 20 αυτές χώρες: την Ελβετία, την Ρωσσία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Σουηδία, την Ολλανδία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ρουμανία, την Ισπανία, την Γερμανία, την Ιρλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Τσεχία.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλότερη θέση από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η κατάταξη λαμβάνει σαν δεδομένα τα στοιχεία της εξέλιξης του κορονοϊού του τελευταίου μήνα για κάθε χώρα. Η κατάταξη μετράει μεταξύ άλλων την εξέλιξη του κορονοϊού για κάθε χώρα ανάλογα με τα κρούσματα, τους θανάτους, τα τεστ, τα εμβόλια, κτλ.

Φυσικά στην κατάταξη δεν υπάρχουν όλες οι χώρες του κόσμου αλλά μόνο αυτές για τις οποίες υπάρχουν αρκετά δεδομένα. Λείπουν για παράδειγμα οι περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, σχεδόν όλες των Βαλκανίων με εξαίρεση την Ελλάδα και την Ρουμανία, οι περισσότερες χώρες της Αφρικής, κτλ.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη του Bloomberg για τον κορονοϊό στον κόσμο:

Η κατάταξη του Bloomberg δεν είναι φυσικά τέλεια αφού λείπουν πολλές χώρες που δεν παρέχουν καθόλου τα απαραίτητα στοιχεία για να μπουν στην κατάταξη, πολλές χώρες δεν δίνουν τα πλήρη στοιχεία, άλλες χώρες καθυστερούν τα στοιχεία (π.χ. η Σουηδία είναι πάντα περίπου 3 εβδομάδες πίσω στην καταγραφή των θανάτων) και πολλές χώρες έχουν τεράστιες διαφορές στις συνθήκες σε σχέση με άλλες (π.χ. Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και άλλες χώρες έχουν καλοκαίρι). Κάποιες μετρήσεις όπως η ένταση του lockdown βασίζονται σε υποκειμενικά δεδομένα καθώς έχουν να κάνουν κυρίως με την συμμόρφωση του πληθυσμού της κάθε χώρας στα μέτρα. Τέλος, το CFR (case fatality rate) δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν σε τόσο μικρής διάρκειας αποτύπωση δεδομένων καθώς το CFR μικραίνει όσο μία χώρα είναι σε περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων ενώ μεγαλώνει όσο μία χώρα είναι σε ύφεση κρουσμάτων και βγαίνει από ένα κύμα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα, Διασωληνωμένοι, Θάνατοι, Τεστ, Εμβόλια, Νοσηλείες COVID-19

Δείτε όλα τα στατιστικά εδώ.

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ