Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει η Κυβέρνηση για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, υλοποιούν τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση για το νοσηλευτικό προσωπικό οι δύο Υπουργοί προχώρησαν στην παρακάτω κοινή δήλωση:

«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.

Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.

Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».

Β. Κικίλιας: Υλοποιούμε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ 100,3

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΣΟΥΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΡΑ

Υλοποιούμε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ.

Ένα από τα μεγαλύτερα διαχρονικά προβλήματα στην ελληνική πολιτική ζωή, είναι ότι πολλές σωστές εξαγγελίες ξεχνιούνται αντί να υλοποιούνται μόλις περάσει η επικαιρότητα που τις προκάλεσε. Όχι όμως αυτή η Κυβέρνηση. Είμαστε συνεπείς γιατί σεβόμαστε και τους πολίτες και την πολιτική.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που μαζί του υλοποιούμε σήμερα τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ..

Ξεκινάει ο διαγωνισμός αυτός μέσω ΑΣΕΠ το Σεπτέμβριο, για να έχουν έξτρα μοριοδότηση οι εργαζόμενοι στο Ε.Σ.Υ. του κλάδου νοσηλευτών. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ, λοιπόν, προχωράμε και θα κρατήσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός, τους ανθρώπους αυτούς που είναι πρωτοπόροι στη μάχη ενάντια στην Covid μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Έπονται και άλλα, αλλά βλέπετε ότι η Κυβέρνηση βήμα-βήμα υλοποιεί τις υποσχέσεις της. Τιμούμε τους εργαζόμενους στην υγεία, τους μαχητές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.

Φέρνουμε επίσης, μέσω ΕΣΠΑ, ένα εξαιρετικό πρόγραμμα αναβάθμισης των δεξιοτήτων των διασωστών του ΕΚΑΒ, από το οποίο 4.000 διασώστες στο ΕΚΑΒ θα λάβουν οριζοντίως 1.000 ευρώ.

Το ΕΚΑΒ εκμοντερνίστηκε, έχει γίνει μια εξαιρετική προσπάθεια. Θα εκπαιδευτεί το προσωπικό, θα αναβαθμιστούν οι δεξιότητές του. Είχαμε την χαρά και την τύχη να ενισχύσουμε τον στόλο μας δια μέσου της Πολεμικής Αεροπορίας, με δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κόπωση μετά από 16 πλέον μήνες πανδημικών κυμάτων και μέτρων και ενός πολύ υψηλού ποσοστού συμμόρφωσης των συμπολιτών μας.

Και υπάρχει και η προσδοκία ότι γλιτώσαμε, ξεφύγαμε, να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε ξανά τις απλές φυσιολογικές χαρές της ζωής, την κοινωνικότητα, τις διακοπές μας, τις συναναστροφές με φίλους.

Πρέπει να υπάρχει όμως προσοχή. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, θα τελειώσει όταν μηδενίσουν τα κρούσματα. Ακόμα έχουμε σχετικά υψηλούς δείκτες.

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με τους ρυθμούς με τους οποίους προχωράει το πρόγραμμα «Ελευθερία» και οι εμβολιασμοί, αλλά είναι μια πολύ επικίνδυνη νόσος.

Βεβαίως δίνουμε βαθμούς ελευθερίας, δίνουμε τη δυνατότητα με τον εμβολιασμό και με το testing και με τους κανόνες που έχουμε πει, να κινηθούμε πιο άνετα, και το απολαμβάνουμε όλοι αυτό. Αλλά προς Θεού, δεν φτάνουμε στο άλλο άκρο.

Βλέπετε ότι τοπικές συρροές μπορεί να προκύψουν και προκύπτουν ήδη. Και είναι λογικό αυτό, γιατί ακόμα ο ιός είναι εδώ. Αν όμως προσέχουμε και τηρούμε τα μέτρα, τότε βοηθάμε και τους ιδιοκτήτες και τους εργαζομένους να δουλέψουν, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το λιανεμπόριο και τον τουρισμό και όλες αυτές τις εκφάνσεις τη ζωής μας, που θέλαμε όλους αυτούς τους μήνες να ξαναπάρουμε πίσω.

Νομίζω ότι όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να το υποστηρίξουμε αυτό και όχι να το τορπιλίσουμε.

Το 27% του πληθυσμού έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει 4.405.000 εμβολιασμούς. 2.837.000 συμπολίτες μας με τουλάχιστον μια δόση, 27% πλέον του πληθυσμού και 1.624.000 συμπολίτες μας και τις δυο δόσεις, ποσοστό 15,5%.

Στις 31 Μαΐου θα έχουμε κάνει περισσότερους από 5.600.000 εμβολιασμούς και περισσότεροι από 3.500.000 συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό 34% του πληθυσμού μας.

Εθνική προσπάθεια οι εμβολιασμοί, σημαντική και επιτυχημένη η συνεργασία Ε.Σ.Υ. και ιδιωτικού τομέα

Σήμερα λειτουργούν, γιατί και αυτό αμφισβητήθηκε στην αρχή, 1.517 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, γιατί ανακοινώσαμε την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» και άρα θα προσθέτουμε συνεχώς εμβολιαστικά κέντρα στα νησιά μας και από τον ιδιωτικό τομέα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσα το άνοιγμα της πλατφόρμας για να δηλώσουν συμμετοχή και οι ιδιωτικοί φορείς. Ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, πολυϊατρεία θα γίνουν εμβολιαστικά κέντρα για τον Ιούνιο, έτσι ώστε να ξεδιπλωθεί στο σύνολό της αυτή η προσπάθεια. Και έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 300 κέντρα.

Φαίνεται για μία ακόμη φορά πόσο σημαντική και επιτυχημένη είναι η συνεργασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα.

Είναι μια εθνική προσπάθεια και φαίνεται ότι εκεί που υπάρχει διάθεση, οργάνωση και σωστός προγραμματισμός, είναι και επιτυχής αυτή η συνεργασία.

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ