19 θέσεις ανέβηκε η Ελλάδα στην κατάταξη του Bloomberg για τον κορονοϊό στην μηνιαία ενημέρωση που έγινε σήμερα. Η κατάταξη λαμβάνει σαν δεδομένα τα στοιχεία της εξέλιξης του κορονοϊού του τελευταίου μήνα για κάθε χώρα.

Η κατάταξη μετράει μεταξύ άλλων την εξέλιξη του κορονοϊού για κάθε χώρα ανάλογα με τα κρούσματα, τους θανάτους, τα τεστ και τα εμβόλια.

Η Ελλάδα με την τελευταία ενημέρωση στις 25 Ιανουαρίου βρίσκεται στην 31η θέση μεταξύ 53 χωρών του κόσμου. Είναι δηλαδή στην ίδια θέση που ήταν στο τέλος Νοεμβρίου αφού στο τέλος Δεκεμβρίου είχε χάσει 19 θέσεις και είχε βρεθεί προσωρινά μόνο στην 50η θέση.

Το Bloomberg γράφει για την Ελλάδα στην παράγραφο με τις αξιοσημείωτες μετακινήσεις προς τα επάνω στην κατάταξη:
Η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ελλάδα σημείωσαν 22, 19 και 19 θέσεις άνοδο αντίστοιχα, αφότου τα κρούσματα και οι θάνατοι έπεσαν μετά από τις κορυφώσεις που παρατηρήθηκαν όταν ο κρύος καιρός ξεκίνησε.

Φυσικά στην κατάταξη δεν υπάρχουν όλες οι χώρες του κόσμου αλλά μόνο αυτές για τις οποίες υπάρχουν αρκετά δεδομένα. Λείπουν για παράδειγμα οι περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, σχεδόν όλες των Βαλκανίων με εξαίρεση την Ελλάδα και την Ρουμανία, οι περισσότερες χώρες της Αφρικής, κτλ.

Στην κατάταξη υπάρχουν 20 Ευρωπαϊκές χώρες (από σύνολο 50 χωρών) και η Ελλάδα βρίσκετε σε υψηλότερη θέση από τις 10 από τις 20 χώρες: το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Γερμανία, την Πολωνία, την Αυστρία, την Ιρλανδία, την Σουηδία, την Ρουμανία, την Πορτογαλία και την Τσεχία. Η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από 8 χώρες της Ευρώπης.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλότερη θέση από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη του Bloomberg για τον κορονοϊό στον κόσμο:

Η κατάταξη του Bloomberg δεν είναι φυσικά τέλεια αφού λείπουν πολλές χώρες που δεν παρέχουν καθόλου τα απαραίτητα στοιχεία για να μπουν στην κατάταξη, πολλές χώρες δεν δίνουν τα πλήρη στοιχεία, άλλες χώρες καθυστερούν τα στοιχεία (π.χ. η Σουηδία με τους θανάτους) και πολλές χώρες έχουν τεράστιες διαφορές στις συνθήκες σε σχέση με άλλες (π.χ. Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και άλλες χώρες έχουν καλοκαίρι). Κάποιες μετρήσεις όπως η ένταση του lockdown βασίζονται σε υποκειμενικά δεδομένα καθώς έχουν να κάνουν κυρίως με την συμμόρφωση του πληθυσμού της κάθε χώρας στα μέτρα. Τέλος, το CFR (case fatality rate) δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν σε τόσο μικρής διάρκειας αποτύπωση δεδομένων καθώς το CFR μικραίνει όσο μία χώρα είναι σε περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων ενώ μεγαλώνει όσο μία χώρα είναι σε ύφεση κρουσμάτων και βγαίνει από ένα κύμα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα, Διασωληνωμένοι, Θάνατοι, Τεστ, Εμβόλια, Νοσηλείες COVID-19

Δείτε όλα τα στατιστικά εδώ.

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ