• Η Pfizer και η BioNTech θα παρέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση 200 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό COMIRNATY.
  • Η νέα συμφωνία αυξάνει τον συνολικό εφοδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 500 εκατομμύρια δόσεις, ενώ η παράδοση αναμένεται μέχρι το τέλος του 2021
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να ζητήσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις

Η Pfizer Inc. (NYSE: PFE) και η BioNTech SE (Nasdaq: BNTX) ανακοίνωσαν σήμερα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) για την προμήθεια 200 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του COMIRNATY®, του εμβολίου COVID-19 των εταιρειών, στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει τη δυνατότητα να ζητήσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις.

Αυτή η νέα συμφωνία είναι επιπλέον των 300 εκατομμυρίων δόσεων που έχουν ήδη δεσμευτεί για την ΕΕ έως το 2021 στο πλαίσιο της πρώτης συμφωνίας εφοδιασμού που υπεγράφη πέρυσι. Οι επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να παραδοθούν το 2021, και περίπου 75 εκατομμύρια θα παραδοθούν το δεύτερο τρίμηνο.

Ο συνολικός αριθμός των δόσεων που θα παραδοθούν στα κράτη μέλη της ΕΕ έως το τέλος του 2021 είναι τώρα 500 εκατομμύρια, με τη δυνατότητα να αυξηθεί σε 600 εκατομμύρια βάσει της επιλογής που παρέχεται στη νέα συμφωνία.

«Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό για να βοηθήσουν να νικήσουν αυτόν τον ιό και να ελέγξουν την παγκόσμια πανδημία. Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη εκστρατειών εμβολιασμού στην Ευρώπη και παγκοσμίως, επεκτείνοντας την παραγωγική ικανότητα », δήλωσε ο Albert Bourla, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer. «Με αυτήν τη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένουμε τώρα να παρέχουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πριν από το τέλος του έτους».

«Η ευρεία πρόσβαση σε καλά ανεκτά και εξαιρετικά αποτελεσματικά εμβόλια είναι απαραίτητη για να σταματήσει η πανδημία. Έχουμε λάβει επιπλέον μέτρα για να επεκτείνουμε την παραγωγική μας ικανότητα σε δύο δισεκατομμύρια δόσεις το 2021 », δήλωσε ο Ugur Sahin, MD, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech. «Θα ξεκινήσουμε την παραγωγή στο εργοστάσιό μας στο Marburg αυτό το μήνα και θα ενισχύσουμε το δίκτυο παραγωγής μας με επιπλέον συνεργάτες. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε, μαζί με κυβερνήσεις, αρχές και εταίρους σε όλα τα επίπεδα, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια ακόμη υψηλότερη μελλοντική απαίτηση εφοδιασμού για τα εμβόλια μας. “

Το COMIRNATY παράγεται στις εγκαταστάσεις παραγωγής της BioNTech και της Pfizer στην Ευρώπη. Η κατανομή του COMIRNATY από τα κράτη μέλη της ΕΕ θα συνεχίσει να καθορίζεται σύμφωνα με τους πληθυσμούς που προσδιορίζονται στην κοινοτική και εθνική καθοδήγηση. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Pfizer και η BioNTech στοχεύουν στην παραγωγή περίπου δύο δισεκατομμυρίων δόσεων συνολικά έως το τέλος του 2021, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να βελτιώνουν τη διαδικασία, να επεκτείνονται στις τρέχουσες εγκαταστάσεις, να προσθέτουν νέους προμηθευτές και κατασκευαστές συμβολαίων και να ενημερώνουν την επισήμανση έξι δόσεων.

Το εμβόλιο, το οποίο βασίζεται στην αποκλειστική τεχνολογία mRNA της BioNTech, αναπτύχθηκε τόσο από την BioNTech όσο και από την Pfizer. Η BioNTech είναι ο κάτοχος των αδειών κυκλοφορίας στην ΕΕ και ο κάτοχος των αδειών χρήσης έκτακτης ανάγκης ή ισοδύναμου στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και άλλες χώρες πριν από μια προγραμματισμένη αίτηση για πλήρη άδεια κυκλοφορίας σε αυτές τις χώρες.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ: Το COMIRNATY® (το εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19) έλαβε υπό όρους άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την πρόληψη της νόσου κοροναϊού 2019 (COVID-19) σε άτομα ηλικίας από 16 ετών. Η επιτροπή ανθρωπίνων φαρμάκων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) (CHMP) ολοκλήρωσε την αυστηρή αξιολόγησή της για το COMIRNATY®, καταλήγοντας σε συναίνεση ότι είναι πλέον διαθέσιμα αρκετά αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:

  • Έχουν αναφερθεί συμβάντα αναφυλαξίας. Κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και επίβλεψη θα πρέπει πάντα να είναι άμεσα διαθέσιμα σε περίπτωση αναφυλακτικής αντίδρασης μετά τη χορήγηση του εμβολίου.
  • Η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια και η ανοσογονικότητα του εμβολίου δεν έχουν αξιολογηθεί σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία. Η αποτελεσματικότητα του COMIRNATY ® μπορεί να είναι χαμηλότερη σε ανοσοκατασταλμένα άτομα.
  • Όπως με οποιοδήποτε εμβόλιο, ο εμβολιασμός με το COMIRNATY ® ενδέχεται να μην προστατεύει όλους τους παραλήπτες του εμβολίου. Τα άτομα μπορεί να μην προστατεύονται πλήρως έως 7 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου.
  • Σε κλινικές μελέτες, οι ανεπιθύμητες ενέργειες σε συμμετέχοντες ηλικίας 16 ετών και άνω ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης (> 80%), κόπωση (> 60%), κεφαλαλγία (> 50%), μυαλγία και ρίγη (> 30%), αρθραλγία (> 20%), πυρεξία και οίδημα στο σημείο της ένεσης (> 10%) και συνήθως ήταν ήπια ή μέτρια σε ένταση και υποχώρησαν μέσα σε λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Μια ελαφρώς χαμηλότερη συχνότητα συμβάντων αντιδραστηριότητας συσχετίστηκε με μεγαλύτερη ηλικία.
  • Υπάρχει περιορισμένη εμπειρία με τη χρήση του COMIRNATY ® σε έγκυες γυναίκες. Η χορήγηση του COMIRNATY ® κατά την εγκυμοσύνη πρέπει να εξετάζεται μόνο όταν τα πιθανά οφέλη υπερτερούν των πιθανών κινδύνων για τη μητέρα και το έμβρυο.
  • Δεν είναι γνωστό εάν το COMIRNATY ® απεκκρίνεται στο ανθρώπινο γάλα.
  • Δεν έχουν μελετηθεί αλληλεπιδράσεις με άλλα φαρμακευτικά προϊόντα ή ταυτόχρονη χορήγηση του COMIRNATY ® με άλλα εμβόλια.

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ