Την έναρξη των εργασιών της 66ης Συνάντησης της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την Ευρώπη χαιρέτησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού & Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Zurab Pololikashvili και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στη μεγάλη αλλαγή που έχει επέλθει στον Τουρισμό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. «Όλο αυτό το διάστημα, από κοινού οι Υπουργοί Τουρισμού των κρατών αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας, έχουν προχωρήσει αγωνιζόμενοι από κοινού για την υλοποίηση του οράματός τους που δεν είναι άλλο από την ελεύθερη κυκλοφορία, η οποία είναι η βασική ιδέα και η κινητήρια δύναμη του ταξιδιού, πάντα έχοντας ως κύριο κριτήριο την ασφάλεια του ταξιδιώτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού.

Η 66η Συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, τόσο επειδή υλοποιείται με φυσική παρουσία, που σημαίνει επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά, κυρίως, επειδή αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια όλων των εκπροσώπων του Τουρισμού. «Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στον τουρισμό, πιστεύουμε στο μέλλον, πιστεύουμε στη δύναμη της επιστήμης που μας οδηγεί, σίγουρα και σταθερά, στην ανάκτηση της ζωής μας. Και είμαστε εδώ, μαζί, γιατί μόνο με συντονισμένες και συλλογικές δράσεις μπορούμε να προχωρήσουμε», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης. Σκοπός της Συνάντησης είναι να τεθούν ιδέες και προοπτικές που θα οδηγήσουν στο σχεδιασμό του μέλλοντος της Τουριστικής Βιομηχανίας, μετά από μία πρωτοφανή κρίση.

Σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν ο Υπουργός Τουρισμού και ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας, αναφέρθηκαν στη συνεργασία μεταξύ Οργανισμού και κρατών προκειμένου να διασφαλιστεί πως τα ταξίδια θα παραμείνουν ασφαλή για τους ταξιδιώτες. Άλλωστε, με τα μέσα που διαθέτουμε σήμερα, η φετινή σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί καλύτερη από την προηγούμενη. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Zurab Pololikashvili δήλωσε: «Θα ήθελα να επισημάνω πως το Πράσινο Πιστοποιητικό που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σημαντικό προνόμιο. Θέλουμε, όμως, να δώσουμε το σωστό μήνυμα στον ταξιδιώτη, πως όποιος δεν το διαθέτει, δε σημαίνει πως δεν μπορεί να ταξιδέψει, καθώς υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι για να πραγματοποιήσει κάποιος το ταξίδι του. Ανυπομονούμε για το καλοκαίρι του 2021, που θα είναι σαφώς καλύτερο από το περσινό, αφού διαθέτουμε το Πράσινο Πιστοποιητικό αλλά και την εμβολιαστική κάλυψη ώστε να επανεκκινήσει ο τουρισμός».

Βασική αρχή για την επανεκκίνηση του τουρισμού είναι η συνεργασία όλων των φορέων ώστε να λειτουργήσει ο τουρισμός σε όλες τις χώρες και όχι σε συγκεκριμένες περιοχές. «Διαθέτουμε τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μπορούμε όλοι να λειτουργήσουμε τον Τουρισμό. Όσο πιο πιστά τηρούμε τα μέτρα, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει η τουριστική περίοδος», επεσήμανε ο Υπουργός Τουρισμού.

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ