Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι ηλικίες 18-29 θα ανοίξουν κατά προτεραιότητα σε αυτά τα νησιά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα νησιά αυτά είναι η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Χίος η Ζάκυνθος, η Σαλαμίνα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Σάμος, η Λευκάδα, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Λήμνος, η Κάλυμνος, η Θάσος, η Μύκονος, η Πάρος και η Αίγινα.

Τα συγκεκριμένα νησιά ενισχύονται με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» θα ενισχυθεί και από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αναγέννηση και Πρόοδος», αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση». Επίσης, προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά μας, στους Φούρνους, το Μεγανήσι, τη Νίσυρο, την Κίμωλο, την Τήλο, τις Οινούσσες, τους Λειψούς, τη Χάλκη, την Αμοργιανή, τους Οθωνούς, τον Κάλαμο, την Ερεικούσσα, το Καστελόριζο, τα Ψαρά, το Μαθράκι, τη Θηρασιά, την Ανάφη, τη Σίκινο, τον Άγιο Ευστράτιο, το Αγαθονήσι, τη Γαύδο, τη Θύμαινα, την Τέλενδο, τα Τριζόνια, τον Καστό, την Ψέριμο, το Παλαιό Τρίκερι, τα Αντικύθηρα, τους Αρκιούς, το Γυαλί, τους Αντίπαξους και το Μαράθι.

Επίσης, σε άλλα 36 νησιά μας με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός μέχρι τα τέλη Μαΐου. Τα νησιά αυτά είναι: η Φολέγανδρος, η Δονούσα, η Ελαφόνησος, το Άνω Κουφονήσι, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά, η Πάτμος, η Ιθάκη, η Σύμη, η Σκύρος, η Σαμοθράκη, η Περιστέρα, η Σίφνος, η Κέα, οι Παξοί, η Ίος, η Ύδρα, η Αμοργός, η Κύθνος, η Σέριφος, η Αστυπάλαια, η Αντίπαρος, το Αγκίστρι, η Κάσος, ο Πόρος, οι Σπέτσες, τα Κύθηρα, η Άνδρος, η Τήνος, η Ικαρία, η Λέρος, η Κάρπαθος, η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Μήλος.

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ