Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου μίλησε για τον εμβολιασμό των παιδιών:

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει στη δημοσιογραφία, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ο εμβολιασμός των παιδιών και των εφήβων. Υπάρχουν, όπως ανακοινώσαμε και στην προηγούμενη συνάντηση, αποφάσεις, εγκρίσεις από διεθνείς Οργανισμούς, FDA, ΕMA, όπως και έναρξη εμβολιασμών σε ένα μεγάλο αριθμό χωρών και της Αμερικής, του Καναδά και της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται όμως ότι για όλα τα εμβόλια που περιλαμβάνονται στο εθνικό χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών καταλήγει στο να τα συμπεριλάβει μετά από μία επεξεργασία όλων των δεδομένων σχετικά με το εμβόλιο και τα παιδιά.

Κατά τον ίδιο, λοιπόν, τρόπο η Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει τα θέματα και θα συνεκτιμήσει τους παράγοντες που είναι: ο ρόλος των παιδιών στην διασπορά του ιού στην κοινότητα, η νοσηρότητα, η θνητότητα, η ασφάλεια κυρίως. Και βάσει αυτών και πολλών άλλων που δεν τα έχω συμπεριλάβει, θα διαμορφώσει το σκεπτικό πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η απόφασή της.

Θα πρέπει όμως να διευκρινίσουμε, διότι υπάρχει μια ανησυχία επάνω σε αυτό το θέμα, ότι ο ενδεχόμενος μελλοντικά εμβολιασμός των παιδιών δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Ούτε και θα γίνει αφορμή δημιουργίας διακρίσεων, κυρίως στον εκπαιδευτικό τομέα. Ο πρωταρχικός στόχος ήταν και παραμένει ο εμβολιασμός των ενηλίκων. Και εκεί έχουμε ακόμη δουλειά.

Π. ΚΑΡΛΑΤΗΡΑ: Και την κυρία Θεοδωρίδου, παρότι μας εξηγήσατε για το θέμα των παιδιών, αν υπάρχει άμεσα, αν αναμένουμε άμεσα εισήγηση από την Επιτροπή Εμβολιασμών για το θέμα αυτό και αν εξετάζετε σύσταση για συγκεκριμένες υποομάδες στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών κατά το πρότυπο εκείνων που είναι 16-18 και εμβολιάστηκαν ήδη.

Μ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: Να πω εγώ πρώτα για τα παιδιά ότι δεν θα ήθελα να μπείτε στην αγωνία για το άμεσα. Θα ζυγιστεί πολύ καλά το θέμα από όλες τις πλευρές, από όλες τις γωνιές, διότι επαναλαμβάνω, όπως ακούσατε, ότι ο εμβολιασμός των ενηλίκων είναι η προτεραιότητα.

Ναι, στη διαδικασία πάντα προηγούνται τα άτομα τα πλέον ευάλωτα λόγω υποκείμενων νοσημάτων, επομένως όταν θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών θα είναι σε προτεραιότητα τα παιδιά με υποκείμενα προβλήματα.

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ