Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στη Θεσσαλονίκη. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κικίλια ήταν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου περιηγήθηκε στις Κλινικές και στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, ενώ είδε την ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης 41 απλών κλινών νοσηλείας στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, όπως και αυτό της δημιουργίας 7 κλινών Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Η ανακαίνιση των 41 κλινών νοσηλείας υλοποιήθηκε από δωρεά της οικογένειας Χρόνη και η δημιουργία των 7 κλινών ΜΑΦ από δωρεά των Ahepans και της εταιρείας Nestle.

Ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Υγείας Τούμπας, το οποίο λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, συνομίλησε με πολίτες που είχαν το προγραμματισμένο ραντεβού τους και συνεχάρη το προσωπικό για την άρτια οργανωμένη διαδικασία.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου εγκαταστάθηκαν δύο πλήρως εξοπλισμένες φορητές ΜΕΘ, από τις συνολικά έξι που δώρισε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας η εταιρεία Kaizen Gaming International και η Stoiximan.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Θεσσαλονίκη ήταν το Δημαρχείο της πόλης, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Kaizen Gaming-Stoiximan, Γιώργου Δασκαλάκη.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Μέχρι το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στην χώρα 500.000 εμβολιασμοί. Ξεκινάω από τους εμβολιασμούς, γιατί η ελπίδα είναι κινητήριος δύναμη για τον κόσμο, για τους πολίτες, για τους γιατρούς, για τους νοσηλευτές, για όλους μας.

Και βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση να προσφεύγουν στα εμβολιαστικά κέντρα και εδώ και στα Κέντρα Υγείας όπως το Κέντρο Υγείας Τούμπας που επισκέφθηκα πριν, και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία. Σε λίγες μέρες στα mega centers, ένα θα ανοίξει μέσα στην βδομάδα στη ΔΕΘ και έξτρα εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιαστικά κέντρα από τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη – είναι ήδη 52.

Βλέπουμε να προσέρχονται συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας με συνοδούς να τους συμπεριφέρονται οι γιατροί μας και οι νοσηλευτές και οι εμβολιαστές με ανθρωπιά, αξιοπρέπεια και γλυκύτητα, να τους εμβολιάζουν και να φεύγουν ευχαριστημένοι, να λαμβάνουν το sms στο κινητό τους και να μην ταλαιπωρούνται.

Και όλη αυτή η τεράστια υγειονομική επιχείρηση, που είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας και για όλο τον κόσμο, να γίνεται στην Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία και καθώς θα έρχονται και παραπάνω εμβόλια προφανώς θα αυξάνονται ακόμα περισσότερο οι ροές. Ακούσατε άλλωστε τα νούμερα για τους επόμενους μήνες, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Σήμερα, είμαστε στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για να ευχαριστήσουμε τη Stoiximan. Σας ευχαριστούμε πολύ, όπως και όλους τους ιδιώτες δωρητές μας. Γιατί αυτή η διαδικασία και αυτή η τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας έδειξε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί: ιδιωτικός τομέας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και όλοι όσοι θέλουν να προσφέρουν και αυτό είναι πολύ θετικό και συγκινητικό.

Αυτό το οποίο όμως είμαστε εδώ σήμερα να παρουσιάσουμε είναι κάτι πρωτοποριακό. Είναι φορητές ΜΕΘ. Δύο στο «Γ. Γεννηματάς», δύο στον «Άγιο Δημήτριο» και δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα, που έχει την ευγενή καλοσύνη να μας δωρίζει η εταιρεία. Είναι πλήρως εξοπλισμένες, είναι τελευταίας τεχνολογίας, είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη και έχουν το πολύ μεγάλο αβαντάζ ότι ανάλογα με την πίεση η οποία υπάρχει στη χώρα, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αττική, στην Αχαΐα, μπορούν να μεταφέρονται έτσι ώστε να ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω παρά μόνο υπομονή στους συμπολίτες μας, προσπάθεια από όλους να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, πίστη στους υγειονομικούς μας και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για αυτή την τεράστια επιχείρηση συνεργάζονται αρμονικά πολλά Υπουργεία και φορείς Του Κράτους, το Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Πολιτική Προστασία, το Εθνικής Αμύνης και έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια, με κύριο άξονα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το Υπουργείο Υγείας.

Κλείνω – και δεν το ξεχνώ ποτέ – ευχαριστώντας τους υγειονομικούς μας. Έχουμε προσθέσει άλλους 10.000 στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αυτούς τους μήνες. Τους ανθρώπους αυτούς που έχουν παλέψει και με πολύ μεγάλη αγάπη και αυταπάρνηση προστατεύουν και φροντίζουν τους συμπολίτες μας.

Αισιοδοξώ και αισιοδοξούμε ότι αν προσέξουμε και συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, θα τα καταφέρουμε και θα αφήσουμε πίσω μας αυτή την τεράστια κρίση.

Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ: Τον τελευταίο έναν χρόνο ζούμε πρωτοφανείς στιγμές, πράγματα που κανείς μας δεν είχε φανταστεί και νομίζω είναι μία περίοδος πολύ δύσκολη για όλους.

Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι που αυτό τον αγώνα τον δίνουν πολύ πιο ηρωικά και, βέβαια, εκτός από τους ασθενείς που περνάνε δύσκολα, αναφέρομαι στο νοσηλευτικό και στο ιατρικό προσωπικό της χώρας μας.

Στην Kaizen και στην ευρύτερη οικογένεια της stoiximan, πιστεύουμε ότι πάντα, και ειδικά στις δύσκολες περιόδους, όσο περισσότερο αλληλέγγυοι στεκόμαστε τόσο περισσότερα πράγματα μπορούμε να καταφέρουμε μαζί.

Σύμφωνα με αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης, είμαστε σήμερα εδώ για να παραδώσουμε 6 φορητές ΜΕΘ, οι 2 δύο εδώ στη Θεσσαλονίκη, με την ελπίδα με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και φυσικά το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Θα ήθελα να ευχηθώ καλή ανάρρωση σε όσους νοσούν και πάνω από όλα πίστη και δύναμη στους ήρωές μας, σε αυτούς που προστατεύουν τις ζωές μας δουλεύοντας ακατάπαυστα, με την ελπίδα ότι σε λίγους μήνες τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ