Παρατηρητήριο Fake News: “Αντί για λεφτά θα πληρώνεστε τις υπερωρίες σας με ρεπό”

0

Το Παρατηρητήριο Fake News της Νέας Δημοκρατίας έγραψε:

“Χατζηδάκης: Αντί για λεφτά θα πληρώνεστε τις υπερωρίες σας με ρεπό”

Δείτε πως δουλεύει το σύστημα fake news της Κουμουνδούρου. «Ανακαλύπτουν» μετά από 4 μέρες συνέντευξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία ο υπουργός απλώς επαναλαμβάνει τις γνωστές ήδη θέσεις του για το νομοσχέδιο. Τίποτα καινούργιο, τίποτα διαφορετικό.

Αναλύει πώς λειτουργούν οι υπερωρίες από τη μία πλευρά και πώς η διευθέτηση του χρόνου εργασίας από την άλλη, καθώς και τα οφέλη για τους εργαζόμενους που συνδέονται με την κάθε επιλογή. Σημειώνει δηλαδή ότι στις υπερωρίες ο εργαζόμενος συμφωνεί με τον εργοδότη του να δουλέψει περισσότερο, να πάρει περισσότερα χρήματα, αλλά φυσικά να έχει λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι με το εναλλακτικό μοντέλο διευθέτησης του χρόνου εργασίας που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη ο εργαζόμενος διευθετεί το συνολικό χρόνο εργασίας με διαφορετικό τρόπο, οι συνολικές ώρες εργασίας του ΔΕΝ αυξάνονται, εισπράττει την ίδια αμοιβή και το αντάλλαγμα για τη διευθέτηση είναι περισσότερος ελεύθερος χρόνος (δηλαδή πχ περισσότερες ελεύθερες Παρασκευές για να αφιερώσει στην οικογένειά του).

Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν ότι δήθεν ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με ρεπό» διαστρεβλώνοντας, όχι μόνο όσα είπε ο υπουργός αλλά και όσα ίσχυαν και ισχύουν για τη διευθέτηση τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια:

• Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας εφαρμοζόταν επί ΣΥΡΙΖΑ με συλλογικές συμβάσεις στον ΟΤΕ, στα ξενοδοχεία, στον Παπαστράτο, στην Alpha Bank, στην ΗΒΗ.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μόλις τον περασμένο μήνα να κηρυχθεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση των ξενοδοχείων που προβλέπει διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Δηλαδή με τη λογική τους, η Κουμουνδούρου θέλει να πληρώνονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με ρεπό;

• Επί ΣΥΡΙΖΑ επίσης υπεγράφη η Κοινοτική Οδηγία 1158/2019 για την εφαρμογή της διευθέτησης και με ατομικές συμβάσεις για τους γονείς. Την παραχώρηση αυτής της δυνατότητας και σε άλλους εργαζόμενους (όχι μόνο σε γονείς, δηλαδή) ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τη χαρακτηρίζει “εργασιακό μεσαίωνα” και “κατάργηση του οκταώρου”.

Ας διαλέξουν τουλάχιστον ποιο ψέμα θα λένε κάθε φορά για το εργασιακό νομοσχέδιο. Τη μία κατηγορούν την κυβέρνηση που αυξάνονται οι υπερωρίες με το νομοσχέδιο, την άλλη την κατηγορούν που δήθεν καταργούνται με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας στο ίδιο νομοσχέδιο.

Είναι τόσο χοντροκομμένη η προσπάθεια διαστρέβλωσης που δεν τους πιστεύει πλέον κανείς.

Κατεβάστε το Παρατηρητήριο Fake News εδώ.

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ