Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και υπουργοί της κυβέρνησης παρουσίασαν το σχέδιο Ελλάδα 2.0 στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ συνομίλησαν και με πολίτες.

Το σχέδιο Ελλάδα 2.0 αφορά στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κυριάκος Μητσοτάκης:

“Υποδεχόμαστε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen σε μια στιγμή ιστορική για την Ευρώπη και την Ελλάδα: στην ουσιαστική αφετηρία των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με την έγκριση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Είναι πρώτη πράξη μιας νέας εποχής.

Το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» περιέχει 175 επενδύσεις, έργα και μεταρρυθμίσεις. Μαζί με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τις ιδιωτικές επενδύσεις, τα συνολικά κεφάλαια που μπορούν να κινητοποιηθούν θα αγγίξουν τα €100 δισ. Σε ορίζοντα 7ετίας θα δημιουργήσουν επιπλέον 200.000 θέσεις εργασίας.

Το εθνικό μας σχέδιο θεμελιώνεται πάνω στο πνεύμα των ευρωπαϊκών επιταγών αλλά και πάνω σε 4 καθοριστικούς πυλώνες: Την πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, και τις ιδιωτικές επενδύσεις με την αναβάθμιση του παραγωγικού μοντέλου.”

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ