Για την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα εργασιακά μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Δ. Κοταρίδη και Γ. Πιταρά, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης.

Ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι η κυβέρνηση ψήφισε χθες, ένα νομοσχέδιο που πραγματικά βελτιώνει τη ζωή των εργαζομένων και φέρνει μια σειρά σύγχρονων μεταρρυθμίσεων. Από την άλλη υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον στείρο αντιπολιτευτικό του λόγο, στις 6 Μαΐου, προσπάθησε να βγάλει τον κόσμο, δίχως επιτυχία στο δρόμο, χωρίς να έχουν δει καν το νομοσχέδιο.

Τελικά τόνισε ότι παρόλο που στα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σταθερά απέναντι, χθες ύστερα από το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία της κυβέρνησης, σύρθηκε να ψηφίσει τα μισά από τα άρθρα αυτού του νομοσχεδίου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. διερωτήθηκε γιατί όταν στο ΣΥΡΙΖΑ συνομιλούν με τους Podemos, δεν αναφέρουν τίποτα στους συντρόφους τους, που στηρίζουν μια κυβέρνηση που εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις σαν και αυτές που ψηφίστηκαν χθες από την Ελληνική βουλή. Συμπλήρωσε δε ότι η στασιμότητα και ο δογματισμός του προηγούμενου αιώνα, που υπερασπίζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι φιλεργατική πολιτική. Αντίθετα επισήμανε ότι φιλεργατική πολιτική είναι να κατανοείς την πραγματικότητα και να προσπαθείς να την επιλύσεις.

Ειδικότερα για τον πυρήνα του νομοσχεδίου τόνισε ότι με τις διατάξεις του εκσυγχρονίζεται το εργασιακό πλαίσιο, που υπήρχε από το 1982, έρχεται η μεγάλη μεταρρύθμιση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και καθιερώνεται το ΣΕΠΕ, ως μια ανεξάρτητη αρχή. Παράλληλα προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων που τηλεργάζονται μέσω της αποσύνδεσης. Τέλος σε σχέση με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας εξήγησε ότι θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που ο εργαζόμενος το επιθυμεί.

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ