Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας.

Κατά την εξέταση θα πρέπει να τηρούνται τα εξής μέτρα όπως η τήρηση αποστάσεων, η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από όλους τους υποψηφίους και το εκπαιδευτικό, διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, εντός των εξεταστικών κέντρων και η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (self-test, PCR ή rapid test) από υποψηφίους και το εκπαιδευτικό, διοικητικό και το λοιπό προσωπικό. Τα ανωτέρω πρόσωπα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα φέροντας μαζί τους τη δήλωση ή βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο, σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού ελέγχου, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 24 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 27 Ιουνίου.

Οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, υποχρεούνται να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, 48 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στην σχολική μονάδα.

Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών, οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr για να δηλώσουν το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου.

Για όλους τους υποψηφίους επιλέγεται η κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19» και εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα.

Για τους εκπαιδευτικούς, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, επιλέγεται η κατηγορία «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19» και εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν.

Τη Δευτέρα, 28.06.2021 κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο όλοι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή χειρόγραφη βεβαίωση, στα οποία καταγράφεται το αρνητικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου και τα οποία επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι υποψήφιοι, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, αφού εκδώσουν την σχετική κάρτα ή δήλωση από την πλατφόρμα selftesting.gov.gr, μεταβαίνουν σε δημόσια δομή, για να υποβληθούν δωρεάν σε επαναληπτικό διαγνωστικό έλεγχο (rapid-test) ή κατ’ επιλογήν τους, σε ιδιωτική δομή για τον έλεγχο αυτόν. Εάν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από την παραπάνω δομή και προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο. Εάν το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, τότε ακολουθείται το Πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. και οι υποψήφιοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη δοκιμασία δεξιοτήτων. Εάν για οποιοδήποτε λόγο οι υποψήφιοι δεν συμμετέχουν στην συγκεκριμένη δοκιμασία δεξιοτήτων, δεν προβλέπεται επαναληπτική δοκιμασία.

Το ΦΕΚ σε μορφή pdf

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ