Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του την Πέμπτη 17 Ιουνίου, στην εκπομπή του δημοσιογράφου, κ. Άρη Πορτοσάλτε, στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για το Ελληνικό:

«Η επίσημη ανακοίνωση έγινε εχθές το βράδυ από την εταιρεία LAMDA, η οποία σε συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ενέκρινε το σχέδιο ενάρξεως του έργου του Ελληνικού. Την επομένη Παρασκευή, 25 Ιουνίου, θα υπογράψουν με το ΤΑΙΠΕΔ την μεταβίβαση των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. στην LAMDA Α.Ε.  Αυτή η μεταβίβαση φέρνει 300.000.000 μετρητά στο ελληνικό δημόσιο και άλλα 347.000.000 η εγγυητική επιστολή προς το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή σύνολο 647.000.000. Από την ημέρα που γίνεται η μεταβίβαση μπορεί πλέον η LAMDA να ξεκινήσει τις κυρίως εργασίες».

Για τον κ. Πολάκη και τις ευθύνες του κ. Τσίπρα:

«Βγαίνει ο επί 5 χρόνια αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Πολάκης επισήμως και στο διαδίκτυο και στη Βουλή και υιοθετεί όλη τη συνωμοσιολογία του αντιεμβολιαστικού κινήματος.Και αυτό το κάνει την ώρα που όλοι γνωρίζουμε ότι αν η Ελλάδα δεν επιτύχει το τείχος ανοσίας του 70% με 80% εμβολιασμένων όπως λένε οι γιατροί θα κινδυνεύσει σοβαρά με τέταρτο κύμα το χειμώνα».

«Ο κύριος Τσίπρας δια της ανοχής στον Πολάκη, δια της σιωπής στον Πολάκη επιτρέπει σε αυτές τις θεωρίες και τις απόψεις να θεριεύουν. Και άρα δίνει δικαιολογία σε ανθρώπους να μην κάνουν το εμβόλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Πολάκη ναρκοθετεί την πιο σημαντική προσπάθεια για τον ελληνικό λαό σήμερα».

«Η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί, αλλά τώρα είναι ευθύνη του κυρίου Τσίπρα να τοποθετηθεί. Εγώ έχω πει δημόσια πολλές φορές μπράβο στον κύριο Φίλη για το πως στήριξε την προσπάθεια εμβολιασμού της χώρας και μπράβο στον κύριο Ξανθό. Ο κύριος Ξανθός, ως τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πει και δημόσια ότι είναι υπέρ της θεσμοθέτησης του υποχρεωτικού εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων».

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε γιατρούς και νοσηλευτές:

«Η κυβέρνηση περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Βιοηθικής τις επόμενες μέρες και αναλόγως των προτάσεων πάλι των επιστημόνων, όπως κάναμε για όλη την πανδημία, θα νομοθετήσουμε και αυτά που λένε οι γιατροί».

Για την ΕΑΒ:

«Θα αναμένουμε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και θα κινηθούμε αναλόγως. Εδώ και πολλές μέρες κάνουν κινητοποιήσεις στην πύλη,εμποδίζοντας τους εργολάβους να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Lockheed Martin, η οποία δια επισήμου επιστολής έχει εκδηλώσει για πρώτη φορά την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ΕΑΒ. Και έχω εξηγήσει πολλές φορές και στους εργαζομένους της ΕΑΒ, ότι εάν φύγει ο βασικός τους πελάτης δεν έχει νόημα ύπαρξης η εταιρεία».

Για τις σχολές χορού:

«Έχουμε πει με τον κύριο Σκυλακάκη ότι θα βγάλουμε ειδική ενίσχυση. Έχει και κάποια γραφειοκρατική διαδικασία όλο αυτό. Ότι είπαμε ισχύει, θα γίνει. Θα λάβουν ειδική ενίσχυση. Επίσης, οι σχολές χορού δεν πληρώνουν ενοίκιο ούτε αυτόντο μήνα ούτε τον άλλον».

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ