Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 25 Μαΐου, στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τους δημοσιογράφους, κ. Κώστα Παπαχλιμίντζο και κ. Αλεξάνδρα Καϋμένου, στην ΕΡΤ 1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τον νόμο για την φαρμακευτική κάνναβη:

«Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που από το Υπουργείο Ανάπτυξης λύσαμε έναν γόρδιο δεσμό. Ο  ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, είχαν δοθεί αρκετές άδειες παραγωγής για την φαρμακευτική κάνναβη, αλλά μόνο μία είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της, κυρίως γιατί ο νόμος όπως είχε φτιαχτεί ήταν πολύ αντιεπενδυτικός. Διορθώσαμε όλα αυτά τα σημεία τα οποία καθιστούσαν τις επενδύσεις  αδύνατες, δώσαμε τα αναγκαία κίνητρα και τώρα φτιάχνεται το αναγκαίο περιβάλλον για να προχωρήσουν αυτές οι επενδύσεις».

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Πιστεύω ότι στα επόμενα δύο χρόνια θα έχουμε πάνω από 10 μεγάλα εργοστάσια φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Η κάθε μία από αυτές τις επενδύσεις είναι της τάξης των 25 – 30 εκατομμυρίων».

Για την επιδότηση στην εστίαση:

«Μέχρι χθες είχαν κάνει αίτηση πάνω από 22.000 επιχειρήσεις. Έχουν ήδη εκκαθαριστεί περίπου 4.500 αιτήσεις. Έχει πάρα πολύ καλή ροή το πρόγραμμα. Είναι σίγουρο ότι θα εξαντληθεί».

Για την πορεία της αγοράς και την στήριξή της στην μετά Covid εποχή:

«Η αγορά πια λειτουργεί πολύ ομαλά. Όσον αφορά στην εστίαση πηγαίνει εξαιρετικά καλά.  Όσον αφορά στο λιανικό εμπόριο, το οποίο πέρασε στην αρχή μία κάμψη, μετά την κατάργηση του clickinside έχει ανέβει και αυτό πάρα πολύ και πηγαίνει αρκετά καλά».

«Δεν έχω ανησυχία για την επόμενη ημέρα και θα σας πω και γιατί. Πρώτον, οι επιχειρήσεις όλο το διάστημα που ήταν κλειστές ενισχύθηκαν επαρκώς από την Κυβέρνηση και αυτό φαίνεται και από τον δείκτη της ανεργίας και από τους εργαζόμενους. Δεύτερον, τα μέτρα στήριξης δεν θα αφαιρεθούν απότομα αλλά σταδιακά έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δουλέψουν. Τρίτον, τα προγράμματα ΕΣΠΑ τα οποία είναι στοχευμέναγια την εστίαση, τον τουρισμό, τα γυμναστήρια κλπ.θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να πάρουν μπρος γρηγορότερα και να ενταχθούν ομαλά στο νέο επιχειρηματικό κόσμο της μετά Covid εποχής. Και τέταρτον, είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας με κάποιο τρόπο θα ρυθμιστούν. Όλο αυτό μαζί μου λέει ότι θα πάμε καλά».

Για το όριο των 100 ατόμων σε δεξιώσεις:

«Η άποψη του δικού μας Υπουργείου είναι γνωστή και δημοσίως κατατεθειμένη και πιστεύω ενισχύεται από την εξέλιξη της πανδημίας. Αν η πανδημία ακολουθήσει την πορεία που έχει αυτή την εβδομάδα, πιστεύω ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα  μπορέσουμε να ζητήσουμε κάποια χαλάρωση αυτού του μέτρου.

Για εμάς το όριο των 100 ατόμων στη δεξίωση δεν έχει νόημα. Το έχω πει πολλές φορές. Πρέπει να αρθεί διότι πρέπει να δουλεύουν και τα cateringκατά τον τρόπο που δουλεύουν τα εστιατόρια.

Δεν θέλω να φέρω την επιτροπή σε μία δύσκολη θέση και να πω ότι τελείωσε η πανδημία, η πανδημία δεν τελείωσε, είναι ακόμα εδώ».

Για το «μαξιλάρι» των 37 δις:

«Νομίζω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάθει βέρτιγκο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης ρωτήθηκα: «φάγατε το “μαξιλάρι” Τσίπρα»; Απαντάω: «όχι, δεν φάγαμε το “μαξιλάρι” Τσίπρα». Και εξήγησα ότι αυτά τα χρήματα δεν έχουν πειραχτεί, γιατί λόγω της πολύ καλής πορείας της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, των χαμηλών επιτοκίων, μπορέσαμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις χωρίς να πειράξουμε σχεδόν καθόλου τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.

Εάν θέλουμε να κάνουμε στα σοβαρά συζήτηση για την περίοδο Τσίπρα νομίζω αυτή η συζήτηση δεν τον συμφέρει καθόλου. Με τους αιματηρούς φόρους που έβαλε επί κυβερνήσεώς του σε όποιον κολυμπούσε, σε όποιον έτρωγε, σε όποιον περπατούσε και σε όποιον ανέπνεε, μάζεψε κάποια χρήματα τα οποία δεν είναι ούτε δικά του λεφτά, ούτε δικά μου, είναι των Ελλήνων φορολογουμένων τους οποίους έγδαρε».

Για την προανακριτική για τον κ. Νίκο Παππά:

«Ακούει ο κ. Παππάς τον κ. Καλογρίτσα να λέει ότι κοιμόταν σπίτι του, του έδινε λεφτά, του έδινε εντολές να κάνει εργολαβίες, να κάνει κανάλια, ποιο μέτοχο να βάλει, τον έστειλε στον κ. Μαρινάκη, στον κ. Κοντομηνά. Δεν αισθάνεται ο Παππάς την ανάγκη να κάνει μήνυση στον Καλογρίτσα που λέει όλα αυτά για αυτόν;

Εγώ, όταν με κατηγόρησαν για τη Novartis, την πρώτη κιόλας ώρα είχα κάνει μήνυση σε άγνωστους κουκουλοφόρους, όχι στον επώνυμο εργολάβο που πήγε στη Βουλή και είπε ότι ο Παππάς κοιμόταν σπίτι του και αντάλλασσαν εκατομμύρια. Για να καταλαβαίνουμε και τη διαφορά μας στο ηθικό επίπεδο, όχι μόνο στο πολιτικό».

Για το περιστατικό με τη Λευκορωσία:

«H χθεσινή απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα λέει όλα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το οποίο έγινε είναι εξωφρενικό, είναι αδιανόητο. Είχαμε μία κρατικά οργανωμένη πειρατεία. Η ανθρωπότητα πίστευε ότι την πειρατεία την είχαμε αφήσει πίσω μας εδώ και αιώνες. Η Λευκορωσία απέδειξε ότι αυτό δυστυχώς δεν είναι αλήθεια.

Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής σε ένα αεροπλάνο αν τυραννικά και αυταρχικά καθεστώτα συμπεριφέρονται κατά αυτόν τον τρόπο στα αεροσκάφη που περνάνε από τον εναέριο χώρο τους. Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. Η απάντηση της Ευρώπης πρέπει να είναι πάρα πολύ σκληρή. Ελήφθησαν κάποια μέτρα εχθές και θα πρέπει σε σύντομο χρόνο να επαναξιολογηθεί αν τα μέτρα αυτά έχουν αποτέλεσμα ή όχι».

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ