Το project2030.gr Youth Forum που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ, ξεκίνησε με την συμμετοχή του  Πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της πρώτης θεματικής ενότητας με τίτλο «Νέοι που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό».

Στην πρώτη αυτή ενότητα, συμμετείχαν νέοι ιδρυτές επιχειρήσεων που έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και έχουν διακριθεί για τις καινοτόμες ιδέες και την εταιρική τους δομή και συγκεκριμένα:

  1. Η Κατερίνα Σαντίκου, Founder & ManagingDirector της εταιρείας “Workathlon”. Η Workathlon αποτελεί τη λύση στην στελέχωση προσωπικού φιλοξενίας με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, με αποστολή να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βρουν, να καλλιεργήσουν και να προσλάβουν τα καλύτερα ταλέντα.
  2. Ο Σταύρος Tσομπανίδης, Founder & Managing Director της “Phee”, η οποία αξιοποιεί τα φύκια από τις ακτές για να τα μετατρέψει σε αξεσουάρ που ταξιδεύουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  3. Η Ανθή Μητράκου, εκδότης-επιχειρηματίας του PortesMagazine που ασχολείται με την προώθηση της Ελλάδας, των Ελλήνων σχεδιαστών και του ελληνικού πολιτισμού.
  4. Ο Γιώργος Σπαθής, συνιδρυτής της εταιρείας “Speakit”, μια νέας εταιρείας στελέχωσης, εξειδικευμένης στην κάλυψη θέσεων ξενόγλωσσης εξυπηρέτησης πελατών.
  5. Η Eύα-Μαρία Σαρηγιαννίδου, Ιδρύτρια της start-up επιχείρησης “Thrive Management Solutions”.

Στόχος του project2030.gr είναι μέσα από τις ιστορίες των νέων επαγγελματιών να αναδειχθούν τα εφόδια που χρειάζονται οι νέοι για να πρωταγωνιστήσουν στην Ελλάδα του 2030.

Το Youth Forum της ΟΝΝΕΔ επιθυμεί να συμβάλει αποφασιστικά στη συνδιαμόρφωση ενός ολιστικού σχεδίου για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, από τους νέους για τους νέους. Μέσα από τις εμπειρίες τους να καταφέρουμε να δομήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα συνδυάζει την ανάπτυξη σε παραδοσιακούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως ο πρωτογενής τομέας παραγωγής, ο τουρισμός και η ναυτιλία με μεγάλα αναπτυξιακά έργα και ερευνητικά προγράμματα στο πεδίο του ψηφιακού μετασχηματισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος και της πράσινης οικονομίας.

Οι πέντε επιχειρηματίες συνομίλησαν με τον Πρωθυπουργό για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν στο δρόμο για να πραγματοποιήσουν τις ιδέες και τα όνειρά τους καθώς και για το πώς βλέπουν τα επόμενά τους βήματα σε μια Ελλάδα που συνεχώς προοδεύει.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους νέους επιχειρηματίες ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Στην Ελλάδα του 2030 θα πρωταγωνιστήσουν οι γενιές των σημερινών εικοσάρηδων, τριαντάρηδων, ενδεχομένως οι γενιές των σημερινών εφήβων, των παιδιών που μόλις έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις, των παιδιών που θέλουν να δώσουν εξετάσεις τη Δευτέρα για να μπουν σε πρότυπα σχολεία. Εσείς θα γράψετε την επόμενη σελίδα της πατρίδας μας και εμείς είμαστε εδώ για να διαμορφώσουμε εκείνες τις πολιτικές, για να μπορέσετε τελικά να έχετε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες από αυτές που είχαν οι γονείς σας. Η μεγαλύτερη έννοια που έχω όταν συνομιλώ με νέους ανθρώπους είναι ακριβώς αυτή. Ότι πολλά νέα παιδιά έρχονται και μας λένε δεν αισθάνομαι ότι θα τα καταφέρω όσο καλά τα κατάφεραν οι γονείς μας ή οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Και αυτό για εμένα προσωπικά αποτελεί μια πολύ μεγάλη πρόκληση, είναι μια πρόκληση η οποία διατρέχει οριζόντια όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής μας».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «θέλω να σας θυμίσω ότι εκλεγήκαμε ως Κυβέρνηση με τη δέσμευση να οδηγήσουμε τη χώρα σε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και να δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας για τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας. Η πανδημία μάς πήγε πίσω, ταυτόχρονα όμως υπήρξε και ο καταλύτης για μία σειρά από μεγάλες αλλαγές οι οποίες έγιναν και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ανοίγοντας την συζήτηση, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την παρουσία του η οποία, όπως είπε, προσδίδει ξεχωριστό κύρος στο εγχείρημα της ΟΝΝΕΔ. H Οργάνωση φιλοδοξεί το project2030.gr να γίνει ένα διαρκές meeting point νέων ανθρώπων που θα μπορέσουν να θέσουν τις βάσεις στην εθνική προσπάθεια, που θα συνδιαμορφώσει την επόμενη μέρα μετά την πανδημία.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης τόνισε κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τοποθέτησής του: «Η σημερινή παρουσία του Πρωθυπουργού αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στους νέους ανθρώπους και την έμφαση στις πολιτικές που έχουν τη γενιά μας στο επίκεντρο. Η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις της στήριξε τους πολίτες όταν το χρειάζονταν πιο πολύ από ποτέ, χωρίς να σταματήσει το σχεδιασμό της, το μεταρρυθμιστικό και νομοθετικό της έργο. Τώρα που οι εμβολιασμοί αυξάνονται καθημερινά και οι υγειονομικές συνθήκες βελτιώνονται, τώρα που συγκρατημένα και με προσοχή μπορούμε να κάνουμε βήματα προς την κανονικότητα, τώρα που έχουμε στα χέρια μας τα εργαλεία για να προχωρήσουμε μπροστά, τώρα είναι η στιγμή να διαμορφώσουμε το σχέδιο με το οποίο η Ελλάδα και οι Έλληνες θα πορευθούμε προς την επόμενη δεκαετία.

Αυτός είναι και ο σκοπός του project2030.gr. Η φιλοσοφία του Forum που ξεκινάμε σήμερα και φιλοδοξούμε να συνεχιστεί είναι να ακούσουμε τις ιστορίες νέων ανθρώπων από όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας, που κατάφεραν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και με οδηγό μας αυτές τις ιστορίες να συνθέσουμε την Ελλάδα του 2030.

Το project 2030.gr είναι ένας δυναμικός χώρος που έρχεται να δώσει απάντηση στο πώς οι νέοι θέλουν να είναι το μέλλον τους. Πώς φαντάζονται την Ελλάδα το 2030. Πώς μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτήν. Μέσα από πολλές δυσκολίες οι σημερινοί εικοσάρηδες και τριαντάρηδες, εκπρόσωποι της πιο καταρτισμένης και δημιουργικής γενιάς βρίσκουν ξανά το βηματισμό τους και διαμορφώνουν την πραγματικότητα όπως οι ίδιοι την θέλουν μέσα από τις εμπειρίες τους, τις καινοτόμες ιδέες και την προσήλωση στους στόχους τους, μετατρέποντας τις δυσκολίες σε έμπνευση, τόσο για τους ίδιους όσο και για όλους εμάς. Θέλω για μια ακόμα φορά να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να δεσμευτώ πως η ΟΝΝΕΔ θα συνεχίσει να αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των νέων που θέλουν να δημιουργήσουν, να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας με συνεχείς στοχευμένες δράσεις. Στο δρόμο για την Ελλάδα του 2030 δεν πρέπει κανείς να μείνει πίσω. Έχουμε περάσει πολλά και τώρα είναι η στιγμή που θα προχωρήσουμε μπροστά. Η εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη είναι στο χέρι όλων μας».

Το project2030.gr Youth Forum μεταδίδεται ζωντανά μέσω του καναλιού της ΟΝΝΕΔ στο YouTube και μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ:

https://youtu.be/qKw5XiY-0es

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ