Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαπίστευσης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), κ. Κώστα Κούρταλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΣΥΔ, κ. Σπύρο Ποδαρά.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Α. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαπίστευσης θέλω να συγχαρώ τον ΕΣΥΔ για τη μεγάλη αναβάθμιση των Υπηρεσιών του, η οποία άλλωστε πρόσφατα επιβεβαιώθηκε από τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές, καθώς και για τον επαγγελματισμό που δείχνουν τα στελέχη του σε μια προσπάθεια να ανεβάσουμε γενικώς την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στους Έλληνες πολίτες.

Πιστεύω ότι η διαπίστευση ως εργαλείο είναι πλέον κοινός τόπος ότι μόνο καλό κάνει στην πρόοδο της οικονομικής δραστηριότητας καθώς είναι η μοναδική οδός για να εξασφαλίσουμε υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και υψηλό επίπεδο ασφάλειας».

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Κούρταλης σημείωσε:

«Η Διαπίστευση  υποστηρίζει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης θέτοντας προτεραιότητες όπως την δημιουργία κοινής ευημερίας, την προώθηση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας και την  προστασία του περιβάλλοντος.

Το Ε.ΣΥ.Δ μετά την απόλυτα επιτυχημένη πρόσφατη αξιολόγηση του από την Ευρωπαϊκή Διαπίστευση θα εντείνει τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο κ. Σπ. Ποδάρας επισήμανε:

«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαπίστευσης 2021 και είναι ο στόχος να ενισχυθούν η ανάπτυξη, η βιώσιμη ανάπτυξη σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ.  Και μέσα από τη διαπίστευση εξασφαλίζεται η ασφαλής διακίνηση προϊόντων, διασφαλίζεται το περιβάλλον και διασφαλίζεται και η ευμάρεια των ανθρώπων με διαπιστευμένες πιστοποιήσεις δεξιοτήτων και όλο αυτό μαζί είναι για το καλύτερο μέλλον της ανθρωπότητας».

World Accreditation Day 2021_ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

-> Ακολουθήστε το GreekNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο:

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ